NUSRET'E TUTAP KÜLTÜR VE TURİZM ELÇİSİ BERATI
06.11.2021
TUTAP Birleşik Krallık Koordinatörü ve İngiltere Temsilcisi İsmail Karakaş: "Nusret Gökçe beyin kendine özgü tuz serpme yöntemi ve özel sunumu ile Türk yemek kültürünü Dünya'da en iyi şekilde temsil ettiği için Kendisine TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret YILDIZ başkanımızın onayı ile Türkiye'nin Kültür ve Turizm Elçisi Beratı takdim ettim. Türk yemek kültürüne katkılarından ve başarılarından dolayı da tebrik ediyorum." Dedi. TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret YILDIZ: "Erzurum’da doğan Türk yemek kültürünü Dünyaya taşıyan, ünü sınırlarımızın dışına taşan ve Türk Kültürünü Dünyaya tanıtan Nusret Gökçe bey kardeşimize İngiltere Ülke Temsilcimiz İsmail Karakaş tarafından Türkiye'nin Kültür ve Turizm Elçisi Beratı takdim edilmesi bizleri fazlası ile gururlandırmıştır. Ülkemizin yurt içinde ve dışında tanıtımında TUTAP, her zaman hizmetlerine devam edecektir. TUTAP ailesinin başarısı, Türkiye'mizin başarısıdır." Dedi. Nusret Gökçe Erzurum’da doğan, madenci bir baba ile ev hanımı bir annenin 4 çocuğundan biri. İki yaşındayken ailesiyle birlikte Kocaeli Darıca’ya taşındı ve okula orada başladı. 6. sınıfta okulunu ailevi nedenlerden dolayı bırakmak zorunda kaldı ve bir kasabın yanında çırak olarak işe başladı. 2010’da Nusr-et Steakhouse adını verdiği kendi markasını oluşturdu. OSMANLI BİFTEĞİ VE SALT BAE İLE ÜNLENDİ Nusret Gökçe, Ocak 2017’de sosyal medyada 10 milyon kez görüntülenen “Osmanlı Bifteği” videosuyla popüler oldu. Ardından kendine özgü tuz serpme yönteminden dolayı “Salt Bae” sayesinde tüm dünyada tanındı.
Gökçe, aşçı ve lokantacı olarak deneyim kazanmak için 2007-2010 yılları arasında Arjantin ve ABD dahil olmak üzere birçok ülkeyi ziyaret etti ve yerel restoranlarda ücretsiz olarak çalıştı. İlk restoranını 2010’da İstanbul’da açtı. Yurt dışına Dubai şubesi ile açılan Nusret Gökçe’nin Londra'da Nusr-Et Steakhouse London ve farklı ülkelerde birçok restoranı var.
www.tutap.com.tr www.howturkey.com